21.12.16

Dostupna oficijelna aplikacija B2X za podršku Lumia uređaja

B2X naslovna naslovna

Nedavno smo pisali o tome da je Microsoft prebacio oficijelnu podršku za Lumia uređaje na kompaniju B2X koja će servisirati uređaje i pružati druge usluge i vršiti odgovore na upite korisnika. B2X kompanija inače servisira i iPhone kao i određene Samsung Galaxy S modele kao i druge manje kompanije. B2X je obećao oficijelnu aplikaciju nakon sklapanja ugovora sa Microsoftom te su je sada izdali i korisnici se je mogu koristiti na WP8.1 kao i na Windows 10 Mobile uređajima.

 

Aplikacija pruža:

  • Osnovne hardverske kao i softverske provjere uređaja
  • Kontakt sa ovlaštenim servisom
  • Mapu sa lokacijom ovlaštenih servisa
  • Stanje servisiranja uređaja koji su na popravci

 

Ova aplikacija naravno samo može pomoći ako je vaša Lumia još korisna tj. ako nije vitalni dio pokvaren kao zaslon jer inače ne bi mogli otvoriti aplikaciju kako bi potražili servisi ili iskoristili garanciju. Garancija proizvođača, tj. Microsofta traje 24 mjeseca u kojima možete poslati uređaj besplatno na servis ako bi došlo do greške koja nije uobičajena. Ako ipak imate veći kvar na uređaju i želite servisirati vašu Lumiju kontaktirajte B2X ovdje.

 

Napomena: aplikaciji je potreban pristup lokaciji kako bi mogla raditi, stoga ako želite koristiti ovu aplikaciju aktivirajte lociranje prilikom otvaranja aplikacije.

 

Preuzmite B2X aplikaciju ovdje

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar