13.12.16

Dostupna prva javna Beta verzija za Adobe XD univerzalnu aplikaciju

adobe-xd-1040

Adobe je nedavno obećao univerzalnu aplikaciju Adobe XD (Experience Design) i danas su objavili prvu javnu beta verziju. Adobe XD služi za dizajniranje i pravljenje prototipa aplikacija i web stranica kako bi se vizualiziralo nešto što razvijač ili klijent želi te vidjelo odmah prije programiranja je li treba promijeniti neku ideju.

 

prototyping-wiring-paper

Do sada je Adobe testirao aplikaciju samo sa odabranim Beta testerima ali sada su javno objavili da svako može preuzeti novu aplikaciju. Jedino što nije dostupna preko Windows trgovine (trenutno) nego preko Adobe CC suite. Razvijači imaju mogućnost distribucije vlastitih aplikacija na drugim mjestima, a ne samo u Windows trgovini i Adobe je to sada iskoristio i nudi svoju aplikaciju kroz Adobe CC suite. Moguće da žele i izbjeći negativne ocijene korisnika dok je u ranoj fazi aplikacija pa će istu objaviti naknadno kada bude dovršena.

 

Adobe izjavljuje kako je ovo samo početak i ne postoji paritet funkcija spram Mac verzije ali da će uložiti dosta vremena te “obećati” mjesečne nadogradnje kako bi doveli Windows 10 verziju na paritet pa i iznad Mac verzije, jer kako smo ranije pisali Mac ne podržava dodir ili unos olovkom/prstom to je područje gdje Adobe XD može sijati uz Windows 10.

 

Gdje možete učestvovati:

  • Preuzmite Adobe XD preview verziju ovdje
  • Pročitajte i članak Adobeja o ovom proizvodu ovdje.
  • Javite se Adobe kompaniji sa povratnim informacijama kako mogu poboljšati cijelo iskustvo ovdje.

 

izvor: Windows Blog, Adobe

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar