3.12.16

Microsoft zaustavio Insider Preview za brži i sporiji način preuzimanja nadogradnji za PC radi prebacivanja na novu platformu

windows-10-logo

Nedavno smo pisali o tome da je Windows 10 dobio novi način slanja nadogradnji korisnicima. Taj novi način je Microsoft nazvao Unified Update Platform i koji ima zadatak da umanji veličinu nadogradnji. S ovom metodom nadogradnje će se prosječno smanjiti za 35% što je ogromno ako uzmemo u obzir da postoji preko 400 miliona Windows 10 korisnika i samim tim posao servera koliko će se smanjiti iako 35% zvuči malo na prvi pogled.

 

Microsoft radi na tome da dovede ovu funkciju sa Creators Update i trenutno se Insider Preview i nadogradnje na istom prebacuju na UUP, zbog toga su trenutno i onemogućene od preuzimanja za računare i tablete sa Windows 10. Nije još jasno koliko dugo će trajati ali pošto je danas neradni dan u Redmondu ne vjerujemo da će pustiti do ponedjeljka poslijepodne/uvečer (po našem vremenu) tako da znate ako se naumili sada preuzeti najnoviji build 14977 da to trenutno nećete moći uraditi na vašem računaru.

 

Windows 10 Mobile uređaji trenutno nisu pogođeni ovim procesom.

 

izvor: Windows Blog

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar