13.12.16

Novi zvučnik Harman Kardon kompanije uskoro će imati Cortanu ugrađenu

Cortana Harman Kardon

Jedna od većih ili boljih kompanija za zvučnike Harman Kadron udružila se sa Microsoftom i dovode naredne godine novi zvučnik sa integriranom Cortanom. Microsoft je predstavio na WinHEC konferenciji da će pružiti usluge Cortane drugim proizvođačima i njene sposobnosti upotrijebiti za IoT uređaje tj. uređaje povezane na internet ali pretežno bez zaslona, bez miša i tastature kao što su zvučnici ili bankarski automati.

 

Sada imamo zvanični videozapis Windows ekipe na Youtube koji pokazuje kako korisnik poziva Cortanu i zvučnik se odazove da bi prvo pustila određenu pjesmu, zatim da napomene korisnika da kupi ulaznice za određeni događaj, uz to je Cortana povezana kroz sve Windows 10 uređaje i ta napomena koju je korisnik na zvučniku zabilježio kasnije se prikaže na pametnom telefonu ili računaru. Taj zvučnik bi bio svojevrsni odgovor na Amazonov Echo pametni zvučnik i tačno ono što treba Windowsu i Microsoftu.

 

Trenutno Cortana može slušati i reagirati na telefonu, računaru, Xbox i drugim Windows 10 uređajima ali će biti zanimljivo vidjeti kako će Microsoft riješiti kada se nalaze svi ti uređaji u jednoj prostoriji sa ovim zvučnikom, logično bi bilo da se samo jedan tj. centrali, kao ovaj zvučnik, odazove.

 

Uz ovo Microsoft planira i dalju ekspanziju u domove korisnika sa Cortanom na drugačiji način nego što smo do sada vidjeli tj. preko IoT uređaja za kuhinju kao što su frižideri ili drugi zasloni koji bi bili raspoređeni po kući i koristili korisniku i koji bi se mogli upravljati glasom i doći do informacija bez da mora vaditi telefon iz džepa ili paliti laptop ili računar.

 

izvor: Youtube (Windows)

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar