31.12.16

Početkom naredne godine Windows 10 Mobile dobiva web plaćanje, poboljšanja za Edge, postavki, Windows nadogradnje i više

Microsoft lumia - windows 10 mobile 2

Windows 10 će naredne godine dobiti veću nadogradnju tipa Anniversary update koja je puštena u avgustu ove godine. Nadogradnja se očekuje da će biti puštena oko marta/aprila 2017. i do sada smo imali mogućnost pratiti razvoj kroz Insider Preview program na bržem načinu preuzimanja nadogradnji. Za Windows 10 donosi nekoliko novosti, posebno oko 3D i Holografskog sučelja direktno na operativni sistem, dok za Windows 10 Mobile donosi i poboljšanja tastature, novosti oko Continuum funkcije kao i nove detalje koje je saznao sada MSPU portal.

 

wallet

Naime, Insider korisnici mogu očekivati od naredne godine nove nadogradnje sistema koje će donijeti Microsoft Edge web plaćanje tj. da razvijači web stranica mogu ugraditi spoj između vašeg integriranog novčanika na Windows 10 Mobile i predmeta kojeg želite platiti na web stranici. Primjera radi letovi preko određene stranice mogli bi se plaćati preko integriranog novčanika koji ima vaše bankovne kartice spojene za jednostavne kupovine.

 

EPUB spremište knjiga

 

Microsoft planira ugraditi spremište knjiga unutar Edge-a u koje se navodno mogu preuzimati EPUB knjige. Nedavno je build 14986 uveo ovu funkciju čitanja EPUB knjiga unutar Microsoft Edge, a vidimo da će tu istu funkciju dalje razgraditi.

 

Postavke

 

settings2

Novosti oko postavki se ogledaju u reorganizaciji određenih postavki i vidimo npr. da su postavke za aplikacije na prvoj stranici postavki. Te nove postavke će donijeti funkcije kao reset aplikacija bez da se moraju reinstalirati te dodatne informacije o aplikacijama kao spremište i druge važne informacije.

 

settings3-1

Dodatno je izmijenjen zaslon sa spojenim uređajima tj. dodacima koje možete spojiti na vaš Windows 10 Mobile uređaj. Nova postavka odgađanja ili pauziranja nadogradnji sistema kao i noviji izgled zaslona kada se želite spojiti na novi uređaj. Nadogradnje ćemo navodno moći odgoditi i do 35 dana ali je veoma važno da će ugraditi pauziranje preuzimanja nadogradnji što će pomoći mnogim korisnicima.

 

Ovo su samo neke od novosti koje možemo očekivati sa Redstone 2 tj. Creators update nadogradnjom oko marta/aprila naredne godine. Kojim funkcijama se vi najviše radujete ili očekujete da ih dobijete, oglasite se u komentarima?!

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar