8.12.16

Qualcomm procesori će pokretati punokrvni Windows 10

qualcomm-w10
Na današnjem WinHEC događaju Microsoft i Qualcomm su otkrili detalje oko planova za budućnost. Naime, ove dvije tvrtke udružuju svoju suradnju kako bi doveli Windows 10 na Qualcomm mobilne procesore. Jedan operativni sustav je Microsoftov plan već dugo vremena, a ovo je jedan veliki korak ka tome cilju.

Qualcomm je najavio da će slijedeća generacija njihovih Snapdragon procesora moći pokretati Win32 aplikacije na Windows 10 OS-u. To će Snapdragon procesorima koji su za sada uglavnom u mobilnim uređajima, omogućiti pokretanje programa kao što je Photoshop. Uređaji s novim Qualcomm procesorom će podržavati punokrvni Windows 10, Gigabit LTE tehnologiju, najnovije WiFi standarde, sve to upakirano tanko kućište jer procesor ne treba ventilator za hlađenje. Na prezentaciji su također prikazali video računala s Qualcomm procesorom i demonstrirali su korištenje Photoshop alata. Preporučujemo da pogledate video kako bi stekli dojam kako to sve funkcionira.


Iz Qualcomm-a navode kako nove procesore možemo očekivati već iduće godine. Ova suradnja je velika stvar za obadvije firme, ako njihov plan uspije to Microsoftu omogućava plasiranje uređaja koji će uz UWP aplikacije pokretati Win32 aplikacije i otvara sasvim novo tržište. Kakvi su Microsoftovi planovi to još ne znamo ali vjerujemo da će Microsoft iskoristiti ovu priliku i na tržište plasirati nešto novo i jedinstveno čime će se izdvajati od ostatka mobilnog tržišta.

Izvor: MSPU

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar