6.1.17

BMW integrirao Cortanu u svoje automobile

1483644093_bmw-cortana-01

BMW je danas na CES prezentirao nove funkcije automobila uz koje je s ponosom prezentirao i Cortanu unutar novih modela automobila kao dio programa kojeg nazivaju Connected Car vision (vizija spojenih/umreženih automobila). Jasno je da proizvođači automobila moraju napredovati u IT polju jer to potrošači traže te svaki automobil danas ima veoma napredan sistem koji je zadužen za dosta toga u automobilu. BMW se odlučio na Cortanine kognitivne sposobnosti kako bi poboljšali korisničko iskustvo u svojim automobilima.

 

P90245439_highRes_bmw-connected-micros

Vozači će u automobilima sa Cortanom može aktivirati istu glasom kao i na računarima, tabletima, pametnim telefonima, HoloLens ili Xbox One. Cortana će moći izvoditi iste zadatke kao što može i na tim uređajima kao npr. pregledanje termina tj. čitanje na glas, dodavanje bilješki ili spisaka za kupovinu, čitanje najnovijih vijesti ili druge stvari koje Cortana može.

 

P90245440_highRes_bmw-connected-micros-1

BMW navodi kako će Cortana moći samostalno pronaći adresu od nekog termina ili događaja iako adresa prvobitno nije zadana te je možda samo spomenuta djelimično ranije u emailu ili letku. Također navode da će Cortana moći rezervirati za vas posjete u restoranima i obavljati slične zadatke dok vi vozite.

 

Pored BMW-a i Nissan je na CES nagovijestio korištenje Cortane kao glavni sistem za prepoznavanje glasa i obavljanje zadataka unutar automobila.

 

izvor: Neowin

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar