17.1.17

Fujitsu predstavio 18 novih Windows 10 uređaja

fujitsu-013

Japanska tvrtka Fujitsu nas je danas ugodno iznenadila objavom na svojim stranicama gdje je predstavila pregršt novih Windows 10 uređaja. Točnije 18 novih uređaja od kojih je devet laptopa, četiri tableta, četiri radne stanice (workstation) i jedno stolno računalo.

 

Od svega toga možda je najzanimljivije istaknuti ARROWS Tab V567/P tablet i LIFEBOOK U937/P prijenosnik. Zašto baš njih?

 

20170117-01cl_tcm100-2903072

ARROWS Tab V567/P tablet je uređaj koji ima dijagonalu zaslona 6“ i pokreće Windows 10 Pro operacijski sustav što znači da je na tom tabletu moguće pokrenuti sve programe kao na punokrvnom računalu. Zbog dosta male dijagonale upitna je funkcionalnost nekih programa koji nisu dizajnirani za korištenje dodirom, ali to je trenutno druga tema za raspravu. Masa tableta je svega 280 grama što je jako malo za jedan tablet, stoga se nameće pitanje kakve će specifikacije imati ovaj tablet. Proizvođač još uvijek nije naveo sve specifikacije ali definitivno ne možemo očekivati neke visoke performanse.

 

Ovaj tablet je dosta neobičan, nisu poznate ni potpune specifikacije i u ovom trenutku nije baš najjasnije na koju skupinu korisnika cilja Fujitsu. Ali, bilo kako bilo, oni su ga predstavili pa pretpostavljamo da znaju na koju skupinu korisnika ciljaju.

 

fujitsu1

Fujitsu LIFEBOOK U937/P je laptop dijagonale zaslona 13.3“ koji također pokreće Windows 10 operacijski sustav. Debljina uređaja je svega 15mm, a masa uređaja je kako navode 799 grama ili manje. Dakle, jako tanak i jako lagan laptop. Ni za ovaj uređaj trenutno nisu poznate specifikacije, ali nadamo se da će performanse opravdati cijenu koju je proizvođač naveo.

 

Cijena navedena za LIFEBOOK U937/P laptop je oko 2360€ dok je za ARROWS Tab V567/P tablet navedena cijena od 1220€. Sudeći po cijeni možemo reći da su ovo uređaji visoke klase. Više informacija o ostalim uređajima možete pročitati na službenoj objavi Fujitsu tvrtke.

Izvor: MSPU

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar