24.1.17

Microsoft uvodi Focused Inbox funkciju i na Windows uređaje

outlook-focused

Microsoft je na svom službenom blogu najavio uvođenje “Focused Inbox” funkcije u Outlook servis za  Windows 10 i Windows 10 Mobile platformu.  Sam naziv donekle otkriva čemu ta funkcija služi, a korisnicima bi trebala olakšati svakodnevni rad sa email porukama.

 

Focused Inbox je funkcija, odnosno algoritam koji analiziranjem email poruka odvaja bitne poruke od onih manje bitnih, a to je od velike pomoći korisnicima koji na dnevnoj bazi primaju velik broj email poruka. I one manje bitne poruke su također bitne, ali one završe na drugoj listi nepročitanih poruka. To su uglavnom generičke poruke koje nam šalju razni servisi i njih algoritam prepoznaje kao manje bitne poruke.

 

Ova funkcija je već neko vrijeme prisutna na Android uređajima, na iOS i OSx  platformi je još uvijek u procesu uvođenja, a po Microsoftovim najavama Windows 10 i Windows 10 Mobile će Focused Inbox dobiti u drugom odnosno četvrtom mjesecu ove godine. Isto vrijedi i za korisnike koji Outlook pošti pristupaju putem web preglednika, za njih će Focused Inbox funkcija također biti dostupna najkasnije u četvrtom  mjesecu.

 

Uvođenje funkcije nije baš jednostavan proces i ne dobiju je svi korisnici odjednom, već se to odvija postepeno s manjim grupama korisnika. Kao što smo rekli, neki već imaju mogućnost korištenja Focused Inboxa dok će ostali morati još malo sačekat. Napomena, ovo su okvirni planovi stoga vjerojatno možemo očekivati i odstupanja od navedenih “rokova”.

 

Izvor: MSPU

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar