31.1.17

Prodaja Lumia uređaja i dalje u padu

Lumia 650 for business[2]

Microsoft je objavio svoja financijska izvješća koja nam dobro prikazuju poslovanje Microsofta i u kojem smjeru se sve kreće, a izvješća pokrivaju razdoblje zadnja tri mjeseca 2016. godine. U moru uglavnom pozitivnih podataka podataka koja pokazuju pozitivno poslovanje i napredak na svim područjima, ističu se podaci o “napretku” mobilnog odjela.

 

Prije otprilike godinu dana smo pisali kako Lumia brand bilježi pad prodaje, a taj pad se nastavio kroz čitavu godinu sve do danas. U izvješću stoji kako je zabilježen pad prodaje Lumia uređaja od 81% u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Nije navedena točna brojka koliko je prodanih uređaja ali pretpostavka je da nije prodano više od milion uređaja.

 

Microsoft je pokušao oživiti platformu tako što je privukao proizvođače poput HP-a i Alcatel-a (i mnoge druge) ali po AdDuplex izvješćima to i nije baš prošlo kod kupaca jer njihovi uređaji bilježe malu tržišnu zastupljenost. Microsoft i dalje radi na mobilnoj platformi, dolaze novi buildovi, ali u ovom trenutku nije baš najjasnije kuda to sve vodi. Možda Microsoft planira osvojiti tržište nedavno najavljenim prilagođavanjem Windowsa 10 na ARM arhitekturu. Kako god bilo, sudeći po brojkama teško da se Windows Phone iz trenutne pozicije može vratiti u igru, trebalo bi se stvarno dogoditi čudo.

Izvor: MSPU

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar