17.1.17

Vine servis (i aplikacije) se gase sutra

Vine-image-4

Twitter kompanija koja stoji iza Vine servisa objavila je nedavno da će ugasiti Vine aplikacije i platformu na svim operativnim sistemima i danas je zadnji dan u kojem možete još spremiti svoje sadržaje na neki uređaj jer nakon današnjeg dana ne znamo još kako će Vine operirati dalje. Da li će sadržaji ostati ali samo postavljanje biti onemogućeno ili će će izbrisati sve videozapise sa servisa.

 

Ono što znamo jeste da Twitter neće potpuno ugasiti Vine, iako se u međuvremenu pisalo o tome da Pornhub želi kupiti Vine ali Twitter to nije odobrio te je ostavio za sebe. Smatra se da će Vine nastaviti kao zasebna Kamera aplikacija koja je i danas ali bez servisa objavljivanja kratkih uradaka.

 

Vine aplikacija je imala i nadogradnju za Windows Phone koja upozorava na uklanjanje Vine servisa nakon današnjeg dana. Vine je izdao i saopštenje u kojem piše da možete preuzeti vaše kratke uratke sa vine.co web stranice ili kroz aplikaciju. Nakon preuzimanja klipovi će biti u .mp4 formatu uz koji dolazi i html koji će otvoriti sve podatke u vašem web pregledniku. Link za preuzimanje klipova će biti dostupan samo narednih 72 sata, imajte to na umu.

 

izvor: Windows Central

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar