4.2.17

Gmail prestaje da radi na starijim verzijama Chrome-a i Windows-a

gmail-inline

Danas je kompanija Google objavila da će njihova web aplikacija Gmail prestati sa radom na starijim verzijama Google Chroma ( verzija 53 i ispod) do kraja 2017 .

 

Sam razlog je nedavno ubacivanje važnih bezbjednosnih ispravki u verziji 55 Google Chrome-a. Što se tiče korisnika koji koriste Windows XP i Windows Vista Gmail će takođe prestati sa radom zato što je zadnja verzija Chroma koju je Google pustio za ova 2 sistema bila 49. Gmail će na ovim verzijama raditi do decembra 2017. godine, a posle toga će se pojaviti osnovna HTML verzija Gmail-a.

 

Google je na svom blogu objavio:

 

Početkom 8. februara 2017. godine, počinjemo sa prikazivanjem  reklamnih natpisa na vrhu Gmail-a korisnicima koji su još uvijek na Google Chrome verziji 53 (i ispod) da instaliraju najnoviju verziju Chroma, trenutno verzija 55. Google Chrome v55 sadrži nekoliko važnih bezbjednosnih ispravki.

 

Korisnici Gmail-a koji su i dalje na Windows XP i Windows Vista će najviše biti pogođeni zato što je verzija 49 bila zadnja koja je podržana za ta dva operativna sistema. Kako je najavljeno u aprilu 2015. i novembru 2015. ove sisteme Microsoft više ne podržava i snažno postičemo da nadogradite na podržaniji i bezbjedniji sistem.

 

Izvor: MSPoweruser

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar