10.2.17

WhatsApp je dodao potvrdu u dva koraka za svoju mobilnu aplikaciju

Potvrda u dva koraka
Jedna od omiljenih platformi za ćaskanje upravo je postala još sigurnija ovosedmičnim ažuriranjem. Pored izmjena u korisničkom sučelju i boljoj podršci za gif slike, WhatsApp je svoju aplikaciju učinio sigurnijom ugradivši potvrdu u dva koraka (eng. two-step verification) na Windows, iOS i Android uređajima posljednjom nadogradnjom.

Evo kako da omogućite ovu korisnu opciju:
  • otvorite WhatsApp i otiđite u podešavanja aplikacije,
  • zatim izaberite sekciju "nalog" te odaberite opciju "potvrda u dva-koraka",
  • poslije toga potrebno je omogućiti opciju klikom na "omogući",
  • unesite (BackUp) elektronsku adresu.

Čestitam, upravo ste omogućili potvrdu u dva koraka!

Ipak, WhatsApp nas upozorava na moguće komplikacije:

Ako ste omogućili potvrdu u dva koraka, nećete moći sa vašim brojem da ponovo potvrdite identitet na WhatsAppu u roku od sedam dana od posljednje upotrebe aplikacije bez lozinke. To znači, ako ste zaboravili vašu lozinku i niste odredili adresu za poništavanje iste nećete moći da ponovo potvrdite vaš broj u nardenih sedam dana. Poslije sedam dana, moći ćete da potvrdite vaš broj bez korišćenja lozinke, ali nećete moći da pristupite porukama koje su pristigle u tom periodu - one će biti izbrisane. Ako vaš nalog bude potvrđen poslije 30 dana od posljednjeg korišćenja WhatsAppa i to bez lozinke, vaš stari nalog će biti izbrisan te će novi biti napravljen.

Da preuzmete aplikaciju pratite ovaj link.


Pozdrav, ja sam Kosta Kuprešak, odnedavno član autorske postave Windows Novosti. Dolazim iz Teslića, manjeg gradića u Bosni i Hercegovini. Trenutno idem u gimnaziju, a svoje obrazovanje planiram nastaviti na FTN u Novom Sadu, smijer Softversko inžinjerstvo. Nadam se da ću opravdati povjerenje koje mi je dala Windows Novosti ekipa.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar