11.3.17

Shazam gasi svoju Windows 10 aplikaciju


Shazam, poznati servis za prepoznavanje glazbe, filmova, televizijskih programa i sl., koristeći mikrofon vašeg uređaja, prekida s radom na Windows 10 aplikaciji.


Kompanija JE najavila prošli mjesec kako će aplikaciju maknuti sa Windows Trgovine te time onemogućiti daljnje preuzimanje iste. Korisnici koji još uvijek aplikaciju imaju instaliranu na svom uređaju, i dalje će imati mogućnost korištenja aplikacije i svih njenih funkcija, ALI ako ju deinstaliraju, neće ju moći opet preuzeti (sa Windows Trgovine). Iako je aplikacija imala nekoliko nadogradnji kroz njeno postojanje u Windows Trgovini, to su bile manje nadogradnje te nisu baš utjecale na sam ishod i odluku o uklanjanju.

Aplikaciju ćete još uvijek moći skinuti preko direktnog linka, iako je npr. link za preuzimanje Windows (Phone) verzije uklonjen sa službene stranice.

Kako je navedeno u Help (Pomoć) djelu aplikacije:
  • Shazam za Windows prekida s radom, tj./te se neće više prikazivati u Windows Trgovini.
  • Aplikacija će raditi ako ju još uvijek imate na svom uređaju, osim ako zbog drugačije verzije Microsoft OS-a (Windows-a) ne postane nekompatibilna.
  • Trenutna verzija Shazam aplikacije je zadnja i finalna verzija.

Shazam-službena stranica sada (lijevo) te Shazam-službena stranica krajem prošle godine (desno)

Iako kompanija nije navela razlog zbog kojeg ukidaju/uklanjaju aplikaciju iz Windows Trgovine, pretpostavljamo da se radi o smanjenom broju korisnika na samom Windows sistemu, a također je tu i Cortana (i ostali “osobni asistenti”) , koja (gdje je dostupna) ima ugrađeno prepoznavanje glazbe i jednostavno se može koristiti bez dodatnih aplikacija i programa.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar