9.3.17

Vraća li se Lumia kao Fenix iz pepela?

lumia-950xl_thumb

Sjećate li se Lumia? Telefoni nastali od Nokia-e, pa preuzeti od Microsoft-a? Prepoznatljivi sa operativnim sistemom Windows Phone i Windows 10 Mobile, sa raznovrsnim bojama uređaja… Kako je Microsoft odustao od Lumia, počeli smo se nadati o novom uređaju, o kojem se priča više godina,  Surface Phone.

 

Prema novim glasinama od njemačkog sajta WindowsUnited izgleda da Microsoft sprema novi telefon koji će izaći pri kraju 2017. godine. Na prvu pomisao rekli bi da će sigurno biti u pitanju Surface Phone, ali WindowsUnited tvrdi da će on izaći, ali tek naredne 2018. godine. Pitanje je. Da li nam se to Lumia vraća?

 

Ako Microsoft stvarno izbaci novi uređaj on će biti sličan dosadašnjim Lumia-ma (950/950XL), ali sa unapređenim hardverom (novi procesor, poboljšanje kamere…). Zašto Microsoft ovo radi? Možda želi sa tim uređajem da vidi da li je ljudima još uvijek stalo do Windows Phone-a, da vidi da li treba još uvijek da se upušta u mobilni svijet?  Ili pak, zbog odlaganja Surface Phone-a za 2018. godinu?

 

Kao i uvijek, ne postoji garancija u tačnosti kod nezvaničnih informacija i stavite veliki znak pitanja za ovu glasinu. WindowsUnited kaže da im je izvor do sada bio pouzdan, ali nikad se ne zna Microsoft-u.

 

fggf

 

Šta nam ovo ostavlja? Ostavlja nam nadu da Microsoft još uvijek nije odustavo od Lumia i da će izbaciti i taj uređaj, a sljedeće godine i Surface Phone. Šta vi mislite o ovim informacijama i da li bi voljeli da vidite (a i kupite) taj novi uređaj?

 

P.S. Hvala Gagiju za dojavu, i za naslov! Open-mouthed smile

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar