28.5.17

f.lux aplikacija od sada dostupna u Windows trgovini

f-lux aplikacija

Poznata f.lux aplikacija koja postoji već nekoliko godina od sada ima i Windows aplikaciju, tačnije win32 program u Windows trgovini ali ipak koriste prednosti koje donosi Windows 10 u obliku univerzalne aplikacije. Aplikacija prvenstveno radi na tome da prikaz vašeg zaslona prilagodi prema određenom vremenu i namjesti “toplotu” zaslona tako da paše u svako vrijeme dana.


Primjer je sunčan dan u podne gdje čovjeku može slika izgledati dobro na 6000K (Kelvin) dok uvečer i po mraku tih 6000K je za ljudsko oko možda previše “plavo” ili iritantno. f.lux aplikacija to rješava mijenjanjem toplote zaslona i automatizirano radi onako kako vi podesite. Windows 10 nedavno je uveo funkciju za podešavanje toplote zaslona tako da je f.lux aplikacija iskoristila taj novi API te dodala obavijesti u aplikaciju.


Mi preporučujemo da prvo podesite aplikaciju prije korištenja jer fabričke postavke aplikacije ne pašu svakome te bi mogli biti iznenađeni crvenim zaslonom što također nije poželjno. Aplikacija je besplatna i oslanja se na donacije korisnika.


Windows 10 od Creators update ima također sličnu opciju ugrađenu u sistem ali korisnici koji su navikli ranije koristiti f.lux mogu je sada preuzeti u Windows trgovini. Prednost Windows trgovine jeste da dobivate od sada nadogradnje aplikacija i vaših omiljenih programa kao f.lux na jednom mjestu. Kako smo ranije pisali Spotify i iTunes također dolaze u Windows trgovinu pored Firefox, djay Pro i Cities XL možemo već reći da se trgovina dosta brže puni sa win32 programima otkako je Microsoft predstavio Windows 10 S verziju koja pokreće samo aplikacije iz trgovine.


Preuzmite f.lux za Windows (računare) ovdje.*


*Aplikacija je dostupna samo za uređaje koji podržavaju win32 programe tj. koji rade na x86 arhitekturi. Za sada to isključuje telefone sa Windows 10 Mobile jer oni rade na ARM tehnologiji ali kako znamo Microsoft radi već na Windows 10 na ARM koji će omogućiti novijim uređajima (telefonima i tabletima sa ARM procesorima) da koriste win32 programe.


izvor: MSPU

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar