3.6.17

Lumia 960 je trebala izaći sa metalnim kućištem (dodatak)

Microsoft Lumia naslovna[2]

Prve fotografije navodne Lumije 960 su procurile na internetu i prikazuju dizajn uređaj onako kako je određeni broj korisnika želio Lumia liniju da ide dalje ali i u stilu sadašnjih Surface tableta. Na fotografijama vidimo uređaj naprijed i nazad, dok naprijed liči na Lumia 950/950XL osim dva prednja zvučnika na vrhu i dnu iza ipak vidimo malo veći redizajn i kućište u metalu.


Navodna Lumia 960

Lumia 950 je kritikovana baš radi toga što je od plastike napravljena pozadina jer određeni korisnici danas to ne smatraju dovoljno pristojnim materijalom za pametni telefon i žele ekstravagancije kao staklo, keramiku, metal i druge materijale. Danas vidimo da je Microsoft interno radio n prototipu nove Lumije koja bi bila zamjenik za Lumia 950 seriju. Osim kamere i logotipa Microsofta vidimo i trotonsku LED bljeskalicu kao i izreze za testiranje uređaja (jer je prototip u pitanju).


Kao što znamo Microsoft je otkazao izdati novu Lumia 850 i 750 te je izdao samo Lumia 650 koja je ujedno i posljednja Lumia koju ćemo vidjeti. Vidimo da osim Lumia 750 i 850 je bila u planu i nova generacija 9** serije koja bi pratila malo više dizajn ostalih proizvođača.


Lično sam pobornik plastičnih pozadina koje se mogu i izmijeniti lagano u slučaju da baterija ima probleme ili se ipak pozadina izgrebe. Moguće da ćemo vidjeti u narednom Microsoftovom telefonu dijelove ovog dizajna jer će vjerovatno otpisati Lumia kao ime za svoje pametne telefone i prisvojiti već popularno ime Surface.


Kako se vam čini ovaj izgled Lumije 960?


Dodatak (03.06.2017.)


Lumia 960 1

Nove fotografije Lumia 960 procurile koje pokazuju uređaj sa svih strana i pokazuju da bi uređaj zaista dolazio u unibody (jednodijelnom) kućištu od metala. USB Type C utor je ostao naravno, ali je utor za slušalice sada na dnu slično kao Samsungov Galaxy S7.


lumia 960 2

S desne strane vidimo kamera tipku koja kada se naviknete postane veliki adut pri kupovini narednog pametnog telefona. Dugme za paljenje/gašenje kao i utor za MicroSD karticu jer na Lumiji 950/950XL taj utor je bio smješten ispod kućišta (još jedna prednost plastike spram metala), a s druge strane vidimo tipke za glasnoću kao i linije antena za prijem Wifi, GSM i drugih signala.


lumia 960 3


Ovakva kućište bi značilo i kraj bežičnom punjenju, barem integriranom u kućište ali gubi i na dizajnu malo sa dodatnim microSD utorom.


izvor: MSPU, MSPU 2

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar