2.6.17

Alcatel Idol 4 Pro dolazi naredni mjesec u Njemačku

Alcatel-IDOL4-Pro_Front

Prošle godine izašao je Alcatel Idol 4 Pro ekskluzivno za T-Mobile u Americi i mnogi korisnici su htjeli kupiti taj uređaj u nedostatku prisutnosti Lumia uređaja u Europi. Nakon ekskluzivne dostupnosti za T-Mobile Alcatel je obećao dovesti Idol 4 Pro sa Windows 10 Mobile u EU ali datum nisu nikad objavili.


Danas saznajemo da će Idol 4 Pro stići prvog jula (01.07.) u Njemačku. Pored HP EliteX3 to je jedini “veći” proizvođač koji će ponuditi svoj Windows 10 Mobile u Europi ako zanemarimo kineske proizvođače kao Umi i druge manje poznate. Alcatel Idol 4 Pro ima impresivne specifikacije kao Snapdragon  820, 4GB RAM, 64GB interne memorije proširive sa microSD karticom, 21MP zadnju kameru i 8MP prednju kameru sa Windows Hello podrškom (otiskom prsta) kao i podrška za Continuum.


Iako tehnologija ugrađena u Idol 4 Pro nije najnovija Windows 10 Mobile korisnici koji traže novi uređaj će imati barem malo više izbora. Alcatel Idol 4 Pro će se vjerovatno prodavati po cijeni od 599€ i ako usporedimo spram HP Elite x3 koji košta 799€ onda je Idol 4 Pro ponuda za one sa manjim budžetom.


izvor: WindowsUnited

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar