8.6.17

Disqus i Skype aplikacije imaju nadogradnju za Windows 10

Disqus naslovna

Disqus aplikacija koja je napravljena za Windows Phone i još je ekskluzivna za Windows platformu ima danas nadogradnju i dovodi oficijelnu verziju na stanje Disqus Beta verzije. Aplikacija postaje s tim potezom univerzalna i dostupna za korisnike na računarima, HoloLens i Surface Hub pored Windows 10 Mobile.


Disqus 2

Disqus je platforma koju mi koristimo na Windows Novosti za komentare i koja je veoma pouzdana, nama olakšava moderiranje i posjeduje određene postavke koje su potrebne administratorima kako bi bolje upravljali zajednicama. Korisnicima omogućava da prate svoje omiljene portale te prijatelje koji također komentiraju na portalima kao što je Windows Novosti.


Nova nadogradnja dovodi aplikaciju na verziju 4.2.0.0 i donosi:

  • Podršku za razne tipove banovanja korisnika
  • Optimizacije performansi i dizajna za prikaz komentara
  • Moderatori sada vide riječi koje su “zabranjene” i označene su kao na disqus web portalu
  • Moderatori sada vide funkcije za komentare direktno pored komentara
  • Komentari se mogu sačuvati pa kasnije nastaviti i objaviti
  • I druge ispravke grešaka i poboljšanja


Preuzmite Disqus aplikaciju ovdje


Skype uwp[3]

Skype aplikacija također danas ima nadogradnju za Windows 10 koja donosi samo jednu novu funkciju i to je prikaz GIF animacija u SMS/MMS porukama koje možete slati unutar Skype aplikacije. Nativno Skype aplikacije podržavala je već GIF animacije ali sada podržava i unutar razgovora koji idu preko mobilnog operatera (SMS/MMS).


Ranije smo pisali kako će Skype dobiti potpuno novi izgled i objavljeno je da će prvobitno stići za iOS i Android, dok je za iOS već dostupna za Android i Windows 10 još nije.


Preuzmite Skype aplikaciju ovdje


izvor: MSPU, MSPU

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar