17.6.17

LinkedIn aplikacija nestala iz trgovine pa dobila nadogradnju

LinkedIn_Trending_Stories

LinkedIn je platforma koju je Microsoft kupio kako bi unaprijedio vlastiti biznis te došao do više podataka u biznis segmentu jer LinkedIn spaja poslovne ljude na jednom mjestu te posjeduje dosta informacija o vama i vašem poslovnom profilu što može biti od vrijednosti za kompaniju kao Microsoft koja prodaje Office i druge poslovne servise.


Nedavno je aplikacija nestala iz Windows Phone trgovine ali kako javlja MSPU sada dobila je nadogradnju koja otvara web pregled LinkedIn-a u aplikaciji. Da se ne varamo oko tzv. web wrappera i na Androidu najpopularnije aplikacije poput Amazon i Ebay su velikim dijelom Web wrapperi što se vidi kada imaju grešku pa izbaci tipični web error unutar aplikacije. Nova verzija LinkedIn aplikacije moguće da je na putu da postane univerzalna i osim toga što web prikaz ima sve funkcije koje su nedostajale na WP aplikaciji postoji i nada da  će ugraditi i dodatne funkcije k ao žive pločice i obavijesti što bi nekako zaokružilo aplikaciju.


linkedin-app mockup

LinkedIn aplikacija sada liči dosta više na Android verziju što u svakom slučaju nije loše jer je WP verzija godinama zaostajala izgledom i funkcijama za konkurencijom.


Koristite li vi LinkedIn?


izvor: MSPU

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar