10.7.17

Podrška za Windows Phone 8.1 ističe sutra

WP 8.1

Ako još posjedujete Windows telefon koji pokreće staru verziju sistema, Windows Phone 8.1, imamo jednu tužnu vijest. Microsoft je najavio da će sutra, 11. jula, obustaviti glavnu podršku za ovaj sistem.


Windows Phone 8.1 još uvijek pokreće značajan dio Windows telefona, uprkos dostupnosti Windows 10 Mobile ažuriranja. Zapravo, više od 70% korisnika Windows telefona pokreće zastarjelu verziju.


Do ovog dana Microsoft je u više navrata savjetovao korisnike WP 8.1 sistema da ažuriraju svoj telefon na Windows 10 Mobile. Nažalost, mnogi, većinom oni koji ne čitaju vijesti o Windowsu, nisu svjesni da je za to potrebna aplikacija (Savjetnik za nadogradnju/Upgrade Advisor) i samim tim koriste WP 8.1 ne znajući da njihov telefon podržava W10M.


Microsoft je tvrdio da će WP 8.1 ažurirati najmanje 36 mjeseci od objave, koja se desila 24. juna 2014. Sada je tih 36 mjeseci prošlo, ali kompanija će vjerovatno još neko vrijeme objavljivati manje sigurnosne zakrpe.


Microsoft će ažurirati operativni sistem, uključujući sigurnosne nadogradnje, najmanje 36 mjeseci od objave. Ova ažuriranja će dolaziti postepeno, pritom će svako biti temeljeno na prethodnom. Korisnici moraju instalirati svako ažuriranje kako bi njihovi proizvodi ostali podržani. Isporučivanje ažuriranje može biti kontrolisano od strane mobilnog operatera ili proizvođača, a instalacija će zahtjevati da imate instalirana prethodna ažuriranja. Dostupnost ažuriranja, takođe, varira u zavisnosti od države, regije i hardverskih sposobnosti.


Izvor: MSPowerUser

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar