17.9.17

[Insider] Windows 10 Mobile Insider nadogradnje dostupne za brži i sporiji način preuzimanja nadogradnji

Windows 10 Mobile, Microsoft logo

Microsoft je pustio dvije nadogradnje za Insider korisnike na bržem i sporijem načinu preuzimanja nadogradnji za Windows 10 Mobile. Za brži način preuzimanja nadogradnji nova verzija nadogradnje je 15252 gdje vidimo da su produkcijsku verziju sistema podigli na 1709 što predstavlja po imenu samo “Fall Creators Update” iako znamo da nadogradnja ne donosi novitete za Mobile kao što donosi za PC korisnike.


Windows 10 Mobile kao što znamo direktno neće dobiti Fall Creators Update ali ipak prima određene nadogradnje koje ispravljaju greške u sistemu kao i greške sa aplikacijama. Ova nadogradnja donosi tako poboljšanja kada korisnik zaključa ili otključa telefona gdje su se ranije rušile aplikacije kao kamera koja procesuira fotografije u pozadini.


Korisnici se ipak mogu nadati da će dobiti dio Fall Creators Update nadogradnje koji dolazi sa novim sposobnostima aplikacija, kao što su Fotografije aplikacija i druge.


Sporiji način preuzimanja nadogradnji


Na sporijem načinu preuzimanja nadogradnji korisnike dočekuje verzija 15245 i koja donosi ispravke i poboljšanja za VPN, Edge, MTP servis, aplikacije kao mape i druge aplikacije koje koriste lokacijske servise i druge ispravke.


Kao što vidite ovakve članke ćemo i u budućnosti držati kraće jer smo uvidjeli da pisanje cijelih izvještaja o nadogradnjama prvo traži mnogo vremena, a drugo korisnicima ne znači ništa tehnički opis ispravki/poboljšanja nego traže samo kratak sažetak nadogradnje.


izvor: MSPU, Windows Central

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar