9.9.17

Ograničenje instalacija aplikacija na više uređaja istovremeno podignuto na 2000 uređaja

Windows Store

Microsoft je tiho podigao limit za instalaciju aplikacija na više uređaja istovremeno. Kao što znate i vjerovatno radite do sada, instaliranjem jedne aplikacije na jednom Windows uređaju dozvoljava vam licencu za korištenje i na do 10 drugih uređaja koji su spojeni sa istim Microsoft nalogom. Danas se taj limit podiže na 2000 uređaja i predstavlja skoro nedostižan broj uređaja kojih korisnici mogu posjedovati.


Store limit

Kod mene je limit još uvijek na 10 uređaja ali postoje korisnici kojima je ograničenje podignuto na 2000.


winstore_devicelimit


Primjer ovog korištenja je naša aplikacija Windows Novosti koju možete kupiti bez reklama na jednom uređaju i preuzeti na bilo kojem drugom Windows uređaju besplatno, to većinom važi i za druge aplikacije osim ako se razvijači odluče drugačije i objave aplikaciju zasebno pa korisnici moraju ponovno platiti za nešto što su već kupili na drugom uređaju.


Postoji i mali problem u ovome za veće razvijače koji prodaju malo skuplje aplikacije koje idu od 5€ pa sve do 500€ i koji jednom kupovinom inače prodaju jednu ili do 10 licenci, sada su “oštećeni” za faktor od 200 u najgorem slučaju. Za korisnike to je ipak lijepa vijest jer jednom kupovinom u porodici mogu svi korisnici imati istu aplikaciju besplatno, pod uslovom da svi koriste jedan “porodični” Microsoft nalog.


Koliko i koje uređaje vi imate spojene sa vašim Microsoft nalogom možete pogledati ovdje.


izvor: Windows Central

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar