3.10.17

Fall Creators nadogradnja za Windows 10 je konačna

Fall Creators Update

Fall Creators nadogradnja koju Insider korisnici testiraju zadnjih mjeseci treba biti puštena u promet 17.10.2017., a danas već Insider korisnici na bržem načinu primanja nadogradnji imaju tu verziju tj. 16299.15. Korisnici na sporijem načinu preuzimanja nadogradnji također su na 16299 što je znak da je Microsoft počeo zadnje peglanje nadogradnje pred puštanje.


Nadogradnja ne donosi mnogo noviteta, i pretežno se radi i sitnim dodacima za sistem kao i API koje koriste aplikacije kroz koje će korisnici vidjet tek novije funkcije. Jedna od tih aplikacija je Fotografije koja će dobiti mnogo veći obim oko fotografija i videozapisa te funkcije kao Remix koje veoma liče na programe kao Windows Movie Maker i slične.


Insider korisnici od sada na bržem načinu primanja nadogradnji mogu očekivati nadogradnje za narednu veću nadogradnju koja slijedi za nekoliko mjeseci i koja nosi kodni naziv Redstone 4. Verzija trenutnog builda Redstone-a 4 počinje sa 17*** i korisnici na bržem načinu preuzimanja nadogradnji imali su mogućnosti uključiti se u najbrži način preuzimanja koji se zove “skip ahead” ili “preskoči” što u prijevodu znači preskakanje Redstone 3 buildova i prelazak na Redstone 4 u veoma ranoj fazi razvijanja.


izvor: MSPU, Windows Central

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar