11.10.17

Prognoza aplikacija za WP ima nadogradnju

Prognoza reklama

Prognoza aplikacija danas ima jednu ali značajnu nadogradnju. U posljednje vrijeme korisnici su se javljali kako nedostaje ime grada u aplikaciji iako se vremenska prognoza uredno preuzme i prikaže. Brzo sam našao grešku i ispravio istu, ipak je trajalo da pustim nadogradnju za aplikaciju jer se sve moralo testirati dovoljno. Greška je nastala radi HERE servisa koji je blokirao starije korisnike koji su imali veći promet (pa i Prognoza) te podigli cijenu korištenja geolokacijskih usluga tako da sam morao odustati od HERE servisa i preći na interni sistem prikazivanja naslova grada vaše lokacije.


Prognoza Hrvastski screenhots

Osim ovoga uvedena je jedna manja funkcija koja se nalazi u postavkama i koja omogućava da preko noći ugasite automatsko ažuriranje aplikacije, što će smanjiti ionako malu potrošnju (baterije kao i interneta) aplikacije. Uz ovu novu funkciju donosi i određene manje ispravke grešaka i poboljšanja kako bi aplikacija radila bolje. Uz zadnju lošu vijest o Windows Phone moram napisati još jednu lošu vijest, a to je da će Prognoza aplikacija preći u “standby” modus u kojem ću pokušati blagovremeno ispravljati kritične greške koje se pojave ali nove funkcije kao i dalji razvoj na univerzalnoj Windows 10 Prognoza aplikaciji sam primoran zaustaviti.


Zbog toga nema ni linka aplikacije do trgovine jer ne želim da plaćate nešto što nije razvijano sa istom voljom kao proteklih godina gdje se znao pravac Windows Phone operativnog sistema.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar