18.10.17

Windows 10 Fall Creators nadogradnja i šta nam sve donosi?

fall-creators-update-920x518

Microsoft je juče pustio novu veću  Windows 10 nadogradnju 1709. Zvanično sa nazivom Windows 10 Fall Creators Update, novi softver donosi dosta promjena u dizajnu, novu funkciju My People, ispravke grešaka…


,,Pored toga, za telefone je ova nadogradnja veoma bitna, jer donosi veliki broj promjena u dizajnu, kao i veću podršku za Groove servis.”  Open-mouthed smile Smile with tongue out


Windows 10 Fall Creators nadogradnja i šta sve donosi:


Fluent Design System


Kao što smo pisali u nedavnom članku Fluent Design System dolazi sa ovom nadogradnjom. Već u prvoj Creators nadogradnji smo mogli vidjeti neke od mogućnosti ovog sistema, dok sad vidimo promjene dizajna i efekata u mnogim aplikacijama. Još jednom napominjemo da je Microsoft tek sada počeo sa ubacivanjem svih pet sastavnih blokova i možemo se radovati sa još mnogo toga uz pomoć Fluent Design sistema.


Augmented-reality stickers – naljepnice ,,proširene stvarnosti”


untitled

Sa ovom funkcijom možete da koristite aplikaciju Paint 3D da biste kreirali AR naljepnice i da ih staviljate, praktično, u stvarnom svijetu.


My People


mypeoplepop1

Dugo očekivana My People funkcija je nova funkcija koje se ponaša kao ,,kuća” za sve društvene aplikacije instalirane na vašem uređaju. Odatle možete pokrenuti aplikacije i razgovore, možete pinovati kontakte… Sa  funkcijom pinovanja kontakata možete postaviti informacije o nekom kontaktu na taskbar-u uz pomoć My People. Pored informacija, ako kliknete na sliku, možete brzo da pošaljete poruku preko Skype-a ili email-a.  Takođe možete poslati toj osobi dadoteke prevlačenjem fajla na sliku prijatelja.


OneDrive Files-on-Demand - OneDrive datoteke - na zahtjev


onedrive-files-on-demand

OneDrive Files–on–Demand vam omogućava da vidite sve vaše sadržaje na OneDrive-u, a da ih pritom ne skidate. Ova funkcija vam dozvoljava skidanje samo fajlova koje vi želite. Na primjer, ako imate Word dokument u OneDrive-u i želite da ispavite nešto, dvaput kliknite i Word će se otvoriti i skinuti privremeno, kada završite sa ispravkama i sačuvate, privremeno skinut dokument će se izbrisati sa vašeg PC-a, dok će na OneDrive-u biti Word dokument sa ispravkama.


Photo Remix


untitled

Uz pomoć funkcije Remix, koju aktivirate pritiskom na dugme Remix u određenom albumu, možete gledati slide-show vaših slika uz odgovarajuću muziku koja vama u tom trenutku odgovara.


Link your phone


link-phone-pc-windows-10-16251

Microsoft omogućava korisnicima povezivanje telefona sa PC uređajem, bilo da je Android ili iOS sistem. Sa ovom funkcijom dozvoljeno je korisnicima da dijele svoje web stranice direktno sa Windows 10 uređajima, gdje se automatski otvara Edge i stranica koja je prvobitno bila otvorena na vašem telefonu.


Pored ovih funkcija imamo:

  • Lakše pronalaženje emoja – WIN + .(tačka)

untitled

  • Podršku za Microsoft virtualne slušalice
  • Android obaveštenja na vašem PC-u uz pomoć Cortane
  • Pinovanje web stranice na taskbar-u

Treba napomenuti da je sa ovom nadogradnjom ispravljeno mnogo grešaka na sistemu i mnogo ispravki urađeno da bi vaš PC radio što brže i bolje, kao i da je na Windows 10 Mobile sistemu ispravljeno oko 80 grešaka. 


Da li ste instalirali Windows 10 Fall Creators nadogradnju i šta mislite o njoj?


Vaša WinNovosti ekipa Rolling on the floor laughing

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar