25.2.18

Samsung Galaxy S9 video prezentacija

sgs9-leaked-video

Samsung Galaxy S9 i S9+ su naredna dva pametna telefona napravljena od Samsunga na Android operativnom sistemu. Kao što smo napisali u prošlom članku mnogo toga povezuje taj uređaj sa Microsoftom nego što se da naslutiti na prvi pogled.


Ako pogledamo novi video koji je procurio prije prezentacije samog uređaja vidimo kako Samsung plasira S9 i S9+ kao biznis rješenje i zamjenu za vaš tablet ili laptop. Prošla verzija uređaja S8 i S8+ sa Dex (Continuum od Samsunga) posjedovala je već tu funkciju i dodatke kao Dex stalak za spajanje sa pametnim telefonom koji omogućava korištenje aplikacija na monitoru ili TVu na isti način kao i Continuum na Lumijama 950 i 950XL koji je bio predstavljen krajem 2015. godine danas izgleda počinje da živi, ali na Android operativnom  sistemu.


Pogledajmo iznad video predstavljanja S9 i S9+ koji će tek danas biti oficijelno predstavljen i pitajmo se zašto Microsoft nije vlastitu verziju Continuuma unaprijedio na taj način da može biti danas u poziciji kao Samsung. Odgovor može biti u čekanju na ARM uređaje i novu generaciju uređaja koja će tek biti predstavljena ove godine, tada očekujemo da će i Continuum biti onako kako je u biti i zamišljen, tj da otvara punokrvne programe (win32) sa telefona na većem monitoru ili zaslonu (TVu).


izvor: MSPU

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar